Refectory refresh

Hot on the heels of our work on the new Caffè Nero in the Laidlaw Library, the catering team at the University of Leeds asked Bedrock to revamp the servery of the main refectory. The servery and kitchens are earmarked for a total refit, but in the meantime the counter areas and till points were looking tired and dated. A brief to clad the existing counters was extended to include a new colour scheme, overhead signage, menu boards and wall graphics. Working to a limited budget, we clad the existing counters, fridges and till points with a mix of rift-sawn oak and metro tiles set within an industrial metal framework for a contemporary urban feel. Chalk style menu boards hang from scaffold pipe rails to allow for quick and easy changes and the display of smaller, detachable specials boards – over 60 specials are offered across a 20 day menu rota. Illustrations were commissioned to enliven the food offer, reflecting the freshness and theatre of the on-the-spot preparation. We are currently working on separate café concepts for the Edward Boyle Library and the Worsley Building, so watch his space…